За нас

Ферма за охлюви „Oreshak escargots” (www.oreshak-escargots.com) е създадена през 2011 година в сърцето на Троянският балкан. Нейни основатели са Вяра Донова и Калин Димитров.

От 2013 година, двете ферми си сътрудничат в изпълнението на съвместни поръчки, свързани с износ на готова продукция за западно европейски страни.

През 2012 година, в близост до Севлиево е създадена и ферма за охлюви „PP Helix” (www.pphelix.com) от основателите Паулина Мануилова и Пламен Пенчев.

 

Естественото развитие през годините, подкрепено от безусловно себеотдаване и неимоверна упоритост, следва своите стъпки към създаването на собствени репродуктивни зали, база за съхранение и разширяване на капацитета на двете ферми. Това са животновъдни обекти, тясно специализирани в областта на размножаване, отглеждане и съхранение на култивирана порода охлюви от вида Helix Aspersa Maxima.

Стъпка по стъпка съвместната работа на тези стопанства води до учредяването на фирма „Perlescargots” Ltd. ( Перлескарготс ООД ) , която разполага със собствен преработвателен цех и е фокусирала своята дейност в приготвянето на деликатесни хранителни продукти от охлюви. Охлювите, използвани за направа на тези продукти са отгледани, под строгият контрол на техните стопани и ветеринарните служби на Република България. Цехът за преработка, както и  стопанствата имат всички необходими разрешителни и сертификати, съобразени с българското и европейско законодателство.

ManagerЗа нас